Aşık Veysel ve Nesimî Madrid'de Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

İspanya'nın başkenti Madrid'de, Türk dünyasının iki büyük ozanı Âşık Veysel ve İmadeddin Nesîmî  düzenlenen etkinlikte anıldı.

Türk ozan Âşık Veysel’in 125. doğum yıl dönümü  ve Azerbaycanlı divan şairi İmadeddin Nesîmî’nin ise 650. doğum yıl dönümünde hayat felsefelerinin ve sanata katkılarının aktarıldığı program 4 Aralık tarihinde Casa de Cantabria’da gerçekleşti.

Madrid Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği, Azerbaycan'ın Madrid Büyükelçiliği, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı ve Alicia Alonso Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen etkinliğe İspanyol ve Türk sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Türk dünyasının kültür ve sanat yaşamına ölümsüz eserler armağan eden iki ölümsüz şairin hayat ve eserlerini tanıtan konferans kısmında Azerbaycan ve Türkiye halklarını ortak kültürel değerlerde birleştirirken, farklı dillere çevrilen şiirleri ile birçok besteye ilham verdiği ve dünya kültürüne sundukları katkı da vurgulandı. Ardından Nesîmî’nin bir gazeli ile Âşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” şiirinin İspanyolca tercümesi okundu ve sanatçı Kamber Nar ve Ramin Karaev tarafından Âşık Veysel ve Nesîmî'nin eserleri icra edildi.