İspanya'da Türkçe Flamenko Rüzgarı

Yazıcı-dostu sürüm

 İspanya’nın Sevilla şehrinde gerçekleştirilen 21. Sevilla Flamenko Bienali’nde ülkemiz ilk kez Türk flamenko sanatçısı Berk Gürman tarafından temsil edildi. Türkiye Cumhuriyeti Madrid Büyükelçiliği ile Madrid Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde ve Sevilla kültür hayatında önemli bir yere sahip olan Fundación Tres Culturas’ta gerçekleşen açık hava konserine Sevillalı müzikseverler büyük ilgi gösterdi.  Gürman, Benim Sadık Yarim Kara Topraktır, Nasıl Geçti Habersiz O Güzelim Yıllarım ve Bülbülüm Altın Kafeste gibi Türk müziğinin çeşitli tarzlarına ait eserlerin yanı sıra İspanyolca seslendirdiği eserlere de repertuarında yer verdi. Konserle ilgili İspanya basınında çıkan haberlerde Gürman, Bienal kapsamında Türkçe flamenkoyu ilk kez dinleyen flamenko eleştirmenlerinden büyük beğeni aldı.

Sevilla Flamenko Bienali 1980 yılından beri kesintisiz olarak düzenlenen ve dünya genelinde flamenko türüne hasredilerek gerçekleştirilen en saygın organizasyonlardan biridir. İspanya başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden meşhur flamenko sanatçılarının buluşma mekanı olmasının yanı sıra, bu alanda yeni tanınan sanatçıların da sahne aldıkları sanatlarını flamenko camiasına tanıttıkları bir etkinliktir. Konsere başlamadan önce izleyicileri selamlayan Gürman, bir Türk flamenko sanatçısı olarak bu önemli etkinlikte sahne almanın kendisi için paha biçilemez değerde olduğunu; İslam, Hristiyanlık ve Yahudiliğin bir arada yaşadığı Endülüs ile Anadolunun dünya barışı için örnek teşkil ettiğini ve dolayısıyla da insanlık için çok önemli iki bölge olduğunu ifade etti. 

Diğer Etkinlikler

Türk flamkenko sanatçısı Berk Gürman 5 Şubat Cumartesi günü El Ejido’da unutulmaz bir konser verdi.

El Ejido...

İspanya’nın Granada şehrinde düzenlenen FEX Uluslararası Granada Müzik ve Dans Festivali’nde 11 Temmuz 2021...

İspanya’nın güneyindeki Endülüs özerk bölgesi şehirlerinden Granada’da düzenlenen Uluslararası Dans ve Müzik Festivali’...