İspanya’nın Almeria Şehrinde Türkiye’den Evrensele Uzanan Flamenko Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Türk flamkenko sanatçısı Berk Gürman 5 Şubat Cumartesi günü El Ejido’da unutulmaz bir konser verdi.

El Ejido Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği, Madrid Yunus Emre Enstitüsü ile La Loma Blanca iş birliğinde gerçekleştirilen konserde Gürman Türkçe ve İspanyolca şarkılarla flamenkonun insanların sevinç, aşk, keder gibi duygularını en derin bir şekilde ifade ettikleri evrensel bir müzik olduğunu vurguladı.

Konserde Selanik türküsü, Bülbülüm altın kafeste, Tarla kızları, Akşam mahnısı, Uykuda mısın sevgili yârim gibi Türk halk müziğinin Azerbaycan, Anadolu, Selanik gibi çeşitli yörelere ait eserleriyle Sezen Aksu’nun Vazgeçtim, Fikret Kızılok’un Gönül gibi Türk müziğinin unutulmazları arasına giren parçalarıyla, kısa bir süre önce bestelediği Orhan Veli’nin Anlatamıyorum’u ile Yaşar Kemal’in Mapushane İçinde Üç Ağaç İncir adlı şiirlerini seslendiren Gürman, fandango, bulerias ve tangos gibi flamenko formlarında çok sayıda İspanyolca eserlere de repertuvarında yer verdi.

Gürman’ın seslendirdiği eserlerin Türk müziği ve kültürüyle ilgili yönleri hakkında değerli bilgi ve anekdotlar paylaştığı konsere El Ejidolular büyük ilgi gösterdi.

Türkiye’nin Granada fahri konsolu Omar Fernández’in de dinlediği konser öncesinde dinleyicilere Madrid Yunus Emre Enstitüsü tarafından lokum ikram edildi.

Diğer Etkinlikler

İspanya’nın Granada şehrinde düzenlenen FEX Uluslararası Granada Müzik ve Dans Festivali’nde 11 Temmuz 2021...

 İspanya’nın Sevilla şehrinde gerçekleştirilen 21. Sevilla Flamenko Bienali’nde ülkemiz ilk kez Türk flamenko...

İspanya’nın güneyindeki Endülüs özerk bölgesi şehirlerinden Granada’da düzenlenen Uluslararası Dans ve Müzik Festivali’...